Canna-karamel

Zin in iets zoets met een extra kick? Deze canna-karamel combineert de rijke, romige smaak van traditionele karamel met de ontspannende eigenschappen van cannabis. Perfect als topping op desserts of zelfs als toevoeging aan je koffie verkeerd.

Of je nu een ervaren edibles-maker bent of gewoon iets nieuws wilt proberen, met dit recept maak je een heerlijke en krachtige traktatie.

Laten we aan de slag gaan!

  • Benodigdheden

    - (Soep)pan met deksel
    - Glazen pot met deksel (min. 500 ml)
    - Aluminium folie
    - Ovenwanten of handdoek
    - theedoek
    - 1 blikje gecondenseerde melk.
    - Voor elke gram hasj, 1 eetlepel bruine basterdsuiker. (Vind je de hasj smaak juist
    lekker, gebruik dan niet meer dan 1 eetlepel. Dit is vooral voor smaakbehoud van de
    karamel)
    .

    Je kan dit recept ook met gedecarboxyleerde wiet volgen, vergeet dan niet om de nog warme,vloeibare karamel door een zeef te gieten voordat je het helemaal laat afkoelen.

    .
    Let op! lees de instructie zorgvuldig, het kan gevaarlijk zijn om dit te maken. Je werkt met glas en druk-opbouwende warmte!

  • Cannabis dosering:

    Dosering per blik gecondenseerde melk:

    - Newbie 1 - 1,5gr
    - Regular 1,5 - 2 gr
    - Experienced 2 - 3 gr
    - Astronaut 3 - 4 gr

    .

    Alles boven deze dosering word niet aanbevolen.

    .

    Bereidingstijd: 20-30 min Kooktijd: 3 - 4 uur
    Dosering van de karamel: 1 theelepel is waarschijnlijk genoeg!
    Lekker door je koffie, als topping van je toetje of gebruik het ipv. suiker bij je zelfgemaakte chocomel ;)

    .
    Wacht minimaal 45 minuten voordat je besluit meer te nemen. Ook al smaakt het nog zo lekker!

    .

    Veel plezier en geniet verantwoord!

  • Stap 1

    1. Neem het blik gecondenseerde melk en giet deze leeg in de pot, voeg hierna de gewenste hoeveelheid bruine basterdsuiker toe en meng het mengsel goed door.
    2. Maak de hasj fijn en meng het mee in de pot.
      (Als je de Hasj hebt gedecarboxyleerd is het al fijn genoeg)
    3. Draai geen deksel strak op de pot maar sluit de pot met het mengsel af met 2 á 3 laagjes aluminium folie of een herbruikbare siliconen kapje zodat er voldoende hitte en wat lucht kan ontsnappen maar de THC en/of CBD in het potje blijft. Probeer het zo goed mogelijk aan te laten sluiten en rondom de plek te houden waar normaal de deksel zou zitten, je wilt voorkomen dat de aluminiumfolie in het water komt.

  • Stap 2

    1. Vul de pan met koud water tot 1 cm van de rand van de pot en het aluminiumfolie.
    2. Zet het vuur op middelhoog en plaats een deksel op de pan, maakt niet uit of het perfect aansluit, en laat het geheel samen warm worden.
    3. Wanneer het water begint te koken zet je het vuur op zijn laagst en controleert elke 30 minuten of er nog voldoende water in de pan zit zodat de pot minimaal 3/4e onderwater blijft staan. Ik zet hiervoor een timer zodat ik het niet vergeet.
    4. De komende 3 á 4 uur laat je het water heel zachtjes koken
  • Stap 3

    1. Haal na 1,5 uur de pot uit het water met ovenhandschoenen of een doek om de pot vast te pakken en plaats de hete pot op een theedoek op het aanrecht om het mengsel te roeren.
      - Pas op de pot is heet! Roer het zorgvuldig en zet de pot zo snel
      mogelijk, weer afgedekt met aluminiumfolie, terug in het warme water.
      - Laat de pot niet te lang buiten het warme water: Als het glas te snel afkoelt/opwarmt kan de pot barsten/ontploffen!
    2. Je weet wanneer je het einde van het proces nadert, wanneer de gecondenseerde melk donkerder wordt en een karamel kleur ziet krijgen. Je zou ook (zo goed als) geen stukjes hasj en basterdsuiker meer moeten zien zodat je een egaal mengsel hebt na het roeren. Hoe langer je het mengsel laat karameliseren, hoe steviger de karamel zal zijn.
    3. Vind je het mengsel te hard geworden? Voeg dan een scheutje melk of (slag)room toe wanneer het mengsel lauwwarm is en warm het een beetje op zodat je het goed kan mengen, laat het water in de pan niet opnieuw koken.
1 van 3

Serveertip: roomijs met brownie en canna-karamelsaus

Stap 4

  1. Zet het vuur uit en herhaal stap 8
    - Pas op de pot is heet!
  2. Plaats de pot terug in het water en laat de pot met de karamel minimaal een uur geleidelijk afkoelen in de pan. Wanneer het water en de pot zijn afgekoeld, kan je de pot eruit halen en nog eens goed doorroeren. - Optioneel: voeg wat zoutkorrels aan het einde toe als je salted caramel wilt hebben.

Plaats de pot met deksel in de koelkast als het helemaal is afgekoeld of in een bakje in de vriezer. Je kan het in de koelkast ongeveer 1 week bewaren, in de vriezer een 6 maanden.

De informatie en recepten op deze pagina zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Gebruik op eigen verantwoordelijkheid.
Als je merkt dat cannabisgebruik invloed heeft op je mentale gezondheid, zoals angst, depressie of psychotische klachten, aarzel dan niet om hulp te zoeken.
In Nederland kun je terecht bij je huisarts, verslavingszorginstellingen zoals Jellinek (www.jellinek.nl) en Novadic-Kentron (www.novadic-kentron.nl).
Ook kun je anoniem advies vragen via de Drugs Infolijn (0900-1995) en bieden veel coffeeshops tegenwoordig de optie aan om met iemand te praten als je moeite hebt met het stoppen met blowen.

Je staat er niet alleen voor, en er is altijd hulp beschikbaar.